SPONSORERET indhold
Grøn kage med kiwi
Den grønne kage er bagt med pureret frisk spinat, som giver den flotte grønne farve. Her serveres den med en frisk vaniljecreme og frisk kiwi.
1 kage til 12-16 personer |
Total: 2 timer |
Arbejdstid: en time
Ingredienser
Kage:
½ citron (øko)
200 g frisk spinat
3 æg
250 g sukker
1½ dl koldpresset mild olie (solsikke, oliven eller raps)
1 tsk. vaniljepulver eller paste
275 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
Creme:
¼ liter piskefløde
200 g cremefraiche 38%
3 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljepaste
Fyld:
8-10 kiwifrugter
Sådan gør du:
- Riv citronskallen fint, og pres saften.
- Skyl og slyng spinaten, og kasser grove stilke. Purér spinaten med citronskal og -saft i en foodprocessor eller en blender.
- Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme, og tilsæt spinatpuré, olie og vanilje. .
- Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen lidt ad gangen. Tilsæt salt.
- Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm), og bag kagen ved 175 grader i ca. 1 time, læg evt. et stykke bagepapir løst over formen, hvis overfladen begynder at blive for mørk. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling på en rist.
- Del den afkølede kage i to kagebunde.
- Pisk cremen sammen med en håndmikser til blødt skum.
- Skræl kiwifrugterne, og skær dem i skiver.
- Smør de to kagebunde med creme, og læg kiwiskiverne tæt på cremen. Læg den ene kage ovenpå den anden, og pynt evt. med kiwi i kanten.
Tip:
Kiwi har en dejlig sød og samtidig frisk smag. Spinat kan ikke smages, men giver kagen en flot farve.