Grøn kage med kiwi

Foto: Martin Dyrløv Byd på en flot kage med kiwi.

Grøn kage med kiwi

Den grønne kage er bagt med pureret frisk spinat, som giver den flotte grønne farve. Her serveres den med en frisk vaniljecreme og frisk kiwi.

Den grønne kage er bagt med pureret frisk spinat, som giver den flotte grønne farve. Her serveres den med en frisk vaniljecreme og frisk kiwi.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: 2 timer
plate 1 kage til 12-16 personer
Ingredienser

Kage:

½ citron (øko)
200 g frisk spinat
3 æg
250 g sukker
1½ dl koldpresset mild olie (solsikke, oliven eller raps)
1 tsk. vaniljepulver eller paste
275 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt

Creme:

¼ liter piskefløde
200 g cremefraiche 38%
3 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljepaste

Fyld:

8-10 kiwifrugter

Sådan gør du:

  1. Riv citronskallen fint, og pres saften.
  2. Skyl og slyng spinaten, og kasser grove stilke. Purér spinaten med citronskal og -saft i en foodprocessor eller en blender.
  3. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme, og tilsæt spinatpuré, olie og vanilje. .
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen lidt ad gangen. Tilsæt salt.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm), og bag kagen ved 175 grader i ca. 1 time, læg evt. et stykke bagepapir løst over formen, hvis overfladen begynder at blive for mørk. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling på en rist.
  6. Del den afkølede kage i to kagebunde.
  7. Pisk cremen sammen med en håndmikser til blødt skum.
  8. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i skiver.
  9. Smør de to kagebunde med creme, og læg kiwiskiverne tæt på cremen. Læg den ene kage ovenpå den anden, og pynt evt. med kiwi i kanten.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage og Bageopskrifter