TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Foto: Anders Schønnemann Find opskriften på den nemme og sunde salat her!

Grønkålssalat med valnødder og tranebær

Vi giver dig her opskriften på den nemme grønkålssalat med valnødder og tranebær.

printer Print
clock 12 minutter
plate 4 personer

Dressing:

1 spsk. grov sennep
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
2 spsk. citronsaft
1 spsk. lys eddike

Salat:

200 g grønkål
2 æbler
Lidt citronsaft
100 g valnødder
50 g tørrede tranebær

Energi pr. person:
288 Kcal
Fedt:
55 %
Protein:
9 %
Kulhydrant:
36 %

Sådan gør du

  1. Rør en dressing af de to slags sennep samt honning, citron og eddike.
  2. Rib grønkålen, og hak den fint. Vend kålen med dressingen.
  3. Skær æblerne i både, og dryp dem med lidt citronsaft.
  4. Rist valnødderne kort.
  5. Vend forsigtigt æblet i kålen, og anrét salaten med valnødder og tranebær og servér straks.

Tip

Du kan riste valnøddekernerne let, hvis du vil. Det fremhæver smagen. Men de må endelig ikke riste for længe, så bliver de bitre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater