Skøn grøn pizza med ramsløgspesto
SPONSORERET indhold

Skøn grøn pizza med ramsløgspesto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmelavede pizzaer smager bedst og er lette at lave. Denne er uden tomatsovs, men med smag af dejligt søde grøntsager og ikke mindst den lækre hjemmelavede pesto med ramsløg. Her får du den lækre opskrift på en vegetarisk pizza med ramsløg:

Af: Ylva Bergqvist/IDECORimages Foto: Matilda Lind Blade/IDECORimages
10. apr. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer | Total: en time

Ingredienser

Ramsløgspesto:
50 g ramsløgsblade
50 g revet parmesanost
30 g pinjekerner
1½ dl olie, gerne en nøddeagtig rapsolie eller mild olivenolie
2 tsk. citronsaft salt

Pizzadej:
25 g gær
3 spsk. olivenolie
¾ tsk. salt
2½ dl lunken vand
6 dl speltmel

Pizzafyld:
1 bundt asparges
2 dl ricotta
1 dl ramsløgspesto
2 friske mozzarellaer a 130 g
4 spsk. revet parmesanost
80 g friske urter og salater f.eks. brøndkarse, basilikum og merian peber

Sådan laver du vegetarisk pizza med ramsløgspesto

  1. Miks alle ingredienserne til pestoen i en minihakker. Smag til med salt. Hvis pestoen er for tyk, kan du spæde op med lidt vand. Hæld det i en rengjort krukke med tætsluttende låg, og opbevar i køleskabet.
  2. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt olie, salt og lunkent vand. Rør melet i, og bland til en klæbrig dej. Lad det hæve under et klæde i 30 min. Forvarm ovnen til 250 gr. Lad bagepladen stå i ovnen, så den bliver varm.
  3. Del dejen i 4-6 dele, og rul ud til tynde pizzaer. Læg dem på bagepapir. Knæk den nederste del af aspargesene af, og flæk dem på langs.
  4. Smør ricotta og pesto på bundene. Top pizzaerne med asparges, mozzarella og parmesanost. Krydr med salt og peber.
  5. Bag hver pizza i 7-10 min. ved midterste ovnribbe, indtil de er gyldne. Bag pizzaerne på den varme bageplade. Anret pizzaerne med krydderurter og salater over. 

Tip: Pestoen rækker til mere end en omgang pizza og er god til både laks, kylling og pasta. Hæld olie i pestoen, og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde i flere uger.