Ærtesuppe opskrift med mynte
Foto: Claes Bech-Poulsen Grøn ærtesuppe med mynte og spidskål

Ærtesuppe opskrift med mynte

Grøn ærtesuppe med mynte og spidskål

printer Print
plate 4

Suppe
6 dl hønsefond
500 g bælgede ærter (evt. fra frost)
2 dl yoghurt
2 spsk æbleeddike
½ bundt marokkansk mynte
salt og peber.

Sprødt rugbrød
2 skiver rugbrød
20 g smør
salt.

Salat
100 g langtidsristet, flækket rug
300 g spidskål
100 g fast fåreost 40%.

Dressing
2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk pæreeddike
2 tsk sennep
salt og peber.

Sådan gør du

Bring hønsefonden i kog i en gryde. Kom ærter, yoghurt, eddike og mynte i en blender. Hæld den varme fond over de andre ingredienser i blenderen og blend straks, så ærterne bliver tilberedt, mens de blendes. Du kan gøre dette af flere gange, hvis din blender ikke kan tage så meget af gangen. Smag suppen til med salt og peber.

Skær rugbrødet i grove terninger. Smelt smør på en pande, lad det bruse op og steg så forsigtigt brødterningerne sprøde i smørret. Drys med salt.

Kom rugkernerne i en sigte og skyl dem under rindende vand, indtil vandet ser klart ud. Sæt rugen over i en gryde med rigeligt vand og lidt salt. Bring gryden i kog, skru ned for blusset og lad rugen simre i 20 minutter, indtil den er mør. Sigt så vandet fra og lad rugen køle af. Fjern ydrebladene fra spidskålen og skær den i kvarte. Skær stokken væk og snit kålen i helt tynde strimler. Bræk fåreosten i mindre stykker.

Pisk rapsolie, eddike og sennep sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med rug, spidskål og fåreost i en skål.

Drys det sprøde rugbrød over suppen, lige når den skal spises – ikke før. Servér salaten ved siden af.

TIP

Suppen kan både spises kold og varm. Nyd den eventuelt som en kold forret dagen efter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Spidskålssalat, Dressing, Suppe, Dansk mad, Mynte og Hovedret