sund coleslaw
SPONSORERET indhold

Grøn coleslaw

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Knasende tilbehør.

Af: Sandra Pugliese Foto: Tine Brok Hansen
09. sep. 2016 | Opskrift | Fit living
2 portioner

Ingredienser

1 lille spidskål, ca. 250-300 g spidskål renset vægt
½ lille fennikelknold, ca. 50 g renset vægt
½ lille bdt. asparges, ca. 100 g renset vægt
1 håndfuld bælgede hestebønner
2 store håndfulde krydderurter: dild, kørvel, purløg og/eller persille

Dressing:
2-3 spsk græsk yoghurt, gerne 10 %
1 lille spsk god mayonnaise
1-2 tsk æbleeddike
1-2 tsk honning
himalayasalt og friskkværnet hvid peber

Sådan gør du:

Halver kålen, skær stokken væk, og snit den i meget fine strimler. Skyl og slyng dem. Skyl fennikel, og snit ligeledes den i meget tynde strimler. Det gøres nemmest på et mandolinjern. Skyl asparges, bræk de træede ender af, og kasser dem. Høvl dem i tynde strimler på langs med en tyndskræller (kartoffelskræller) eller på et mandolinjern. Skyl og slyng urterne, og finthak dem. Bland kål med fennikel, asparges, de bælgede bønner og krydderurter. 

Bland yoghurt med mayonnaise, og smag til med eddike, honning, salt og peber. Bland dressingen med grønsager, og server. 

Tip! Brug også gerne friskbælgede grønne ærter eller nye gulerødder i sommerperioden. Om vinteren kan du bruge finthøvlede rodfrugter sammen med kålen og erstatte den hvide kål med grøn kål som fx rosenkål eller grønkål.