Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grøn salat med brødcroutoner og grønsager
Foto: Thomas Hergaard

Grøn salat med brødcroutoner og grønsager - opskrift fra Hjemmet

Grøn salat med brødcroutoner og grønsager

(2 personer)
Print

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
100 g grønne salatblade
400-500 g sommergrønsager (blomkål, gulerod, squash, ærter)
Brødcroutoner:
2-3 skiver lyst brød uden skorpe (i tern)
1 spsk jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
Krydderurtepesto:
en håndfuld bredbladet persille
en lille håndfuld frisk basilikum
lidt timian
lidt rosmarin
lidt estragon
50 g valnødder
1 lille fed hvidløg
3-4 spsk olivenolie
½-1 dl vand

  1. Pesto: Skyl krydderurterne grundigt og hak dem fint sammen med valnødder og hvidløg – brug evt. en hurtighakker. Tilsæt olivenolie og vand og smag til med salt og peber. 
  2. Rist brødet gyldent på en pande med olie og hvidløg. Dryp det af på køkkenrulle.
  3. Skyl og slyng salatbladene og anret dem på et fad eller to tallerkner.
  4. Del blomkålen i buketter og blanchér dem et par min. i kogende, letsaltet vand.
  5. Skær gulerødder og squash i tynde bånd med en kartoffelskræller.
  6. Anret grønsagerne på salaten, dryp med pesto og drys med croutoner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brødcroutoner, Sunde salater, Sund kost og Hovedret