Grønærtesuppe med bacon
SPONSORERET indhold

Grønærtesuppe med bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
16. dec. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
20 min.
Stege/kogetid:
ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
500 g grønne ærter (optøede)
2 løg (hakkede)
200 g kartofler (skrællede, tern)
2 spsk smør
1 1/4 l hønse- eller urtebouillon
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
1 spsk citronsaft
250 g røget bacon (tern)
2-3 spsk olie (til stegning)

  1. Steg løg og kartofler i smør i en gryde.
  2. Tilsæt bouillon og kog i ca. 10 min.
  3. Tilsæt ærterne og kog i et par min.
  4. Blend suppen, kog igennem med fløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Steg bacontern i olie på en slip letpande, til baconen er gylden.
  6. Hæld olien fra panden.
  7. Servér suppen rygende varm, drys med bacon og giv brød til.