Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grønkålssuppe med baconsvesker

Grønkålssuppe med baconsvesker - opskrift fra Hendes Verden

Grønkålssuppe med baconsvesker

4 personer
Print

500 g ribbede grønkålsblade
2 løg
2 gulerødder
200 g skrællede kartofler
11/4 l bouillon
25 g smør
2 spsk. hvedemel
1 dl piskefløde
salt, peber
Baconsvesker:
1 pk. bacon
24 bløde svesker uden sten
4 træspyd

  1. Kog den godt skyllede og ribbede grønkål i ca. 15 min. Afdryp den i en sigte, og miks den i en foodprocessor.
  2. Hak løgene. Skær gulerødderne i skrå skiver og kartoflerne i små tern. Svits løg, gulerødder og kartofler et par min. Kom grønkål og bouillon ved, og kog suppen sammen i 15 min. Rør mel og smør sammen til en smørbolle, læg den i suppen, og lad den koge med et par min. Rør rundt i suppen, til den er jævnet. Kom fløden i, og kog suppen igennem i 5 min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  3. Del baconstrimlerne på langs og på tværs, og rul dem omkring sveskerne. Kom sveskerne på spyd, og læg dem på en rist over en bradepande. Stil spyddene i ovnen ved 225 gr. Steg dem i ca. 15 min., til baconen er sprød og gylden. Server spyddene til suppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe og Hovedret