Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kalvefrikadeller med bulgursalat
Foto: Line Thit Klein Kalvefrikadeller

Kalvefrikadeller med bulgursalat

Grønne kalvefrikadeller med bulgursalat

Du kan putte en masse forskellige grønsager i dine frikadeller. Så bliver de både sunde og smagfulde.

plate 4
printer Print

400 g hakket kalvekød
1½ tsk salt
½-1 tsk hakket chili
2 kviste timian, bladene heraf
½ tsk stødt koriander
3½ spsk hvedemel
1 æg
1½ dl letmælk
1 fed presset hvidløg
½ revet løg
2 gulerødder, groft revet
1½ dl knoldselleri, groft revet
olivenolie til stegning

3 spsk olivenolie
½ citron, saften heraf
1½ spsk æbleeddike
½ tsk chili, finthakket
3 spsk persille, groft hakket
400 g kogt bulgur eller kogte perlespeltkerner
2 tomater, skåret i små tern
1 agurk, skåret i små tern
3 spsk rødløg, finthakket
lidt mynte, groft hakket
salt og peber.

Tilbehør: brød

Sådan gør du

Rør hakket kalvekød med salt, chili, timian og koriander til det bliver sejt i konsistensen. Tilsæt mel, æg og rør det godt igennem, og tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg, løg, gulerødder og selleri i farsen. Sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.

Pisk en marinade sammen af olivenolie, citronsaft, æbleeddike, chili og persille. Bland den kogte bulgur sammen med marinaden, tomat, agurk, rødløg og mynte. Krydr med salt og peber.

Form farsen til ca. 12-14 frikadeller og steg dem i olivenolie ved jævn varme ca. 7-9 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.

Server kalvefrikadellerne med bulgursalat og spis brød til. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Kalv, Dansk mad, Bulgursalat, Hovedret og Frokost