Grøntsagssuppe med sprøde krydderurtebrød
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
½ aubergine
1 spsk olivenolie
50 g bacon, skåret i små stykker
2 kviste timian, bladene heraf
1 l grøntsagsbouillon eller vand
2 gulerødder
1 squash
4 tomater
100 g kogte, hvide bønner
½ citron, saften heraf
¼ potte eller bundt basilikum, bladene heraf
Krydderurtebrød:
6 skiver brød med sej krumme
½ dl persille, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
5 spsk olivenolie
salt og peber
lidt salt.
Sådan gør du
Snit løg og hvidløg i tern. Skræl og skær auberginen i små tern. Kom olivenolie i en gryde og steg løg, bacon, timian og hvidløg i 3-4 min. ved svag varme. Tilsæt aubergine og steg fortsat 2-3 min. ved jævn varme.
Skær gulerødder, squash og tomater i små tern. Kom grøntsager og de kogte hvide bønner i gryden sammen med løg og bacon. Tilsæt bouillon så det dækker grøntsagerne. Kog suppen 20-30 min. og krydr med salt, peber, citronsaft og basilikum.
Bland persille sammen med hvidløg, olivenolie salt og peber – og fordel det på brødskiverne. Grill krydderurtebrødene i ovnen til de er gyldne og sprøde og krydr med lidt salt.
Servér suppen med de sprøde brød.
Simretid: 30-40 min.