Grove muffins
SPONSORERET indhold

Grove muffins

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når man spiser masser af fuldkorn, er man mæt i længere tid, og det er godt for fordøjelsen. Disse grove muffins er gode til alle dagens måltider. De har en sød smag fra tørrede abrikoser og passer derfor til stærkt smagende mad som karryretter og ost.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnede
(12 stk.)
1 dl bulgur (forkogte knækkede hvedekerner)
1 dl kogende vand
12 tørrede abrikoser
1 dl olie (med neutral smag, f.eks. raps-, majs- eller solsikkekerneolie)
3 dl tykmælk eller ymer
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
120 g groft rugmel
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 tsk groft salt
lidt olie til muffinformene
Drys:
Sesamfrø

  1. Hæld kogende vand på bulguren, og lad den trække ca. 15 min. ien skål, til vandet er let afkølet. Hak abrikoserne fint og tilsæt dem sammen med olie og tykmælk. Bland hvedemelet med bagepulver og resten af de tørre ingredienser.
  2. Rør de to blandinger sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i muffinforme, smurt med olie, og sæt dem i en muffinpande (eller brug 2 muffinforme til hver, hvis du ikke har en muffinpande). Drys med sesamfrø.
  3. Bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn, til de grove muffins er gennembagte. Test, om de er bagte ved at stikke et træspid eller en lille kniv ned i midten – der må ikke være rå dej på. Afkøl de bagte muffins på en bagerist.