Grundopskrift på pizzadej
SPONSORERET indhold

Grundopskrift på pizzadej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag kun 1-2 pizzaer ad gangen.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
19. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(Til ca. 6 pizzaer på hver 20 cm)

Ingredienser

Grundopskrift på pizzadej

 

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 2 timer
Bagetid med fyld: ca. 20 min.
Fryse-egnet


Ingredienser:
600 g mel (Italiensk hvedemel af typen „nr. 00“)
25 g gær
½ tsk salt
3 dl vand
2 spsk olivenolie

  1. Udrør gæren i lunet vand (vandets temperatur skal være fingerlunt). Kom salt og olie i gærvæden.
  2. Hæld melet i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærvæden i. Ælt dejen sammen, til den er glat og smidig, og form den til en kugle, som lægges i en skål. Læg et klæde over og lad dejen hæve lunt, til den bliver mindst dobbelt så stor.
  3. Forvarm ovnen til 230 grader. Hvis man har en bagesten, bliver resultatet bedre. Bagestenen lægges på bagepladen, når ovnen tændes. Del dejen i 6 dejkugler. Lad dem efterhæve et kvarters tid. Pres nu dejen ud til runde eller rektangulære flade dejplader.
  4. Kom fyld på, stænk med olivenolie og bag pizzaerne fra 20 min., afhængigt af mængden af fyld.