Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

suppe
Foto: Maria Nielsen GULEROD & INGEFÆR: SPICY SUPPE

På menuen: Spicy suppe med gulerod & ingefær

Lækker og skøn opskrift på suppe med masser af smag.

plate 4
printer Print

2 tsk olivenolie
1 lille hakket løg
1 fed knust hvidløg
450 g snittede gulerødder
1 kartoffel i tern
3 cm friskreven ingefær
ca. ½ liter grønt- eller hønsebouillon
saft af 1-2 appelsiner
salt, friskkværnet peber

Servering:
½ portion Dukkah med pistacie
1 pakke fuldkorns-nan.
Frisk koriander eller mynte

Dukkah med pistacie:
30 g sesamfrø
2 spsk korianderfrø
1 spsk spidskommen
50 g ristede, afskallede pistaciekerner
1 tsk havsalt
½ tsk sort peber

Sådan gør du:

Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, gulerødder, kartoffel samt ingefær heri under omrøring. Hæld bouillon ved. Lad det hele snurre ca. 30 minutter, blend eller purer suppen, afkøl og smag den til med appelsinsaft samt yderligere krydderier som salt og peber. Server suppen med et godt drys dukkah og lidt fuldkorns-nan samt evt. koriander eller mynte.


Dukkah med pistacie:
Rist sesam- og korianderfrø med kommen. Rist derefter pistaciekernerne, bland og blend dem med den ristede sesamblanding og krydderier. Opbevar krydderblandingen i et tætsluttende glas, den holder sig fint tre-fire uger.

Energi pr. person: 340 kcal., fedt 30%, protein 14%, kulhydrat 56%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Gulerodssuppe, Ingefær og Marokkansk mad