Gulerods- & appelsinsuppe
Mmm, dejlig varm suppe.
Ingredienser
2 tsk olivenolie
1 tsk karry
1 hakket løg
600 g snittede gulerødder
6-7 dl grønsagsbouillon
1 stængel citrongræs (den nederste tykke del)
2 dl friskpresset appelsinsaft
salt, peber
mynte eller koriander
200 g croutoner af fuldkornsbrød
2-3 spsk dukkah
Dukkah:
50 g hassel- nøddekerner
50 g sesamfrø
2 spsk korianderfrø
1 spsk spidskommen
1 tsk havsalt
¼ tsk sort peber
25 g pistaciekerner
Sådan gør du: Varm olien i en gryde, svits karry, løg og citrongræs. Kom gulerødderne i gryden, svits dem, og hæld bouillon over. Lad suppen snurre i 25-30 min., til gulerødderne er møre. Tilsæt appelsinsaft, og blend suppen. Rist hasselnødder på en pande, til skallen løsner sig. Gnid skallen af. Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen. Tilsæt salt, peber, og blend krydderiblandingen med kernerne. Afkøl blandingen, og kom den på tætsluttende glas. Bred croutoner ud på en plade, og rist dem gyldne i ovnen ved 200° varmluft. Bland dem med dukkah. Server suppen med croutoner.
● ● ● Energi pr. person: 300 kcal, fedt 27%, protein 10%, kulhydrat 63%