Gulerodsbøffer med porre
SPONSORERET indhold

Gulerodsbøffer med porre

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse gulerodsbøffer er både mættende og supersunde. Af denne portion bliver der fire bøffer.

Af: Claus Dalby Foto: Claus Dalby
10. mar. 2019 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

250 g gulerødder
100 g porre med noget af det grønne
4 fed hvidløg
olie til stegning
timian, oregano eller rosmarin – tørret eller frisk
50 g havregryn
3 spsk. loppefrøskaller
2 spsk. mel
25 g rasp
ca. 1 dl mælk
2 spsk. citronsaft
salt og peber

Sådan gør du

  1. Riv gulerødderne fint og kom dem i en skål.
  2. Snit porretoppen og hak hvidløgene. Svits dem i olien, til porren er blød. Bland gulerødder, porre, hvidløg, krydderurter, havregryn, loppefrøskaller, mel og rasp. Rør farsen sammen og tilsæt mælken. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Lad farsen hvile en halv times tid. Vurdér så konsistensen og tilsæt mere væde og/eller rasp og havregryn. Farsen skal have en konsistens, så du kan forme den til bøffer. Smag til igen. Det er vigtigt, at farsen har smag.
  4. Lad gerne farsen hvile endnu en halv times tid eller længere. Den kan sagtens stå i køleskabet til dagen efter. Form fire bøffer, og steg dem på panden. Skru lidt ned for varmen, og steg bøfferne gyldne i cirka 5 minutter på hver side.