GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Gulerodssuppe med citronolie

Gulerodssuppe med citronolie - opskrift fra Hendes Verden

Gulerodssuppe med citronolie

printer Print
plate 4 personer

800 g gulerødder
2 løg
1 spsk. olie
1 1 /4 l hønsebouillon
2 stilke timian evt. citrontimian
2 dl fløde 9 %
2 tsk. majsstivelse
citronsaft
salt, peber
Citronolie:
2 tsk. reven skal af
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
Pynt: evt. lidt frisk timian
Tilbehør
Grovflute eller græske madbrød, se her på siden

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Hak løgene. Svits gulerødder og løg i olie i en gryde. Kom bouillon og timian ved, og lad det koge i 30 min. Fjern timianstilkene.
  2. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog kort igennem under omrøring. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
  3. Rør citronskal og olie sammen, og dryp det over suppen.
  4. Pynt evt. også med lidt timianblade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Gulerodssuppe, Citron og Hovedret