grønsagssuppe
SPONSORERET indhold

Gulerodssuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Krydret suppe med masser af krydderier, der booster din sundhed.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
02. dec. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2 hakkede løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk friskreven ingefær
2 udkernede, fintsnittede røde chili
2 tsk spidskommen
1 spsk rapsolie
750 g gulerødder
2 syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
8 dl grøntbouillon
salt, friskkværnet peber
Sesamdrys:
2 spsk sesamfrø, 1 tsk spidskommen,
1 tsk korianderfrø, 1 tsk flaget havsalt
Servering:
100 g skyr, 200 g fuldkornsbrød og lidt frisk mynte.

Sådan gør du:

løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie under omrøring i 3-4 minutter. Bland gulerødder og æbler ved, tilsæt bouillon og kog, til gulerødderne er møre. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med salt og groftkværnet peber. Sesamdrys: Rist sesamfrø, spidskommen og koriander i en tør pande under omrøring, til de er gyldne. Bland med havsalt og afkøl. Server i dybe tallerkener med skyr og drys på toppen samt fuldkornsbrød.

Energi pr. person: 320 kcal, fedt 21%, protein 16%, kulhydrat 63%