Opskrift på hakkebøf
SPONSORERET indhold

Klassisk hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk på den skønne måde! Vælg de rodfrugter, du bedst kan lide, eller hvad du lige har. Her har jeg brugt persillerod, pastinak og skorzonerrødder.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
26. sep. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki til 4 personer | Total: 45 min

Ingredienser

Bagte rodfrugter:
1½-2 kg blandede rødder
olivenolie
salt

Hakkebøffer:
600 g hakket oksekød
olivenolie
salt og peber

Rødbede-tzatziki:
250 g rødbede, skrællet
250 g tyk yoghurt
2-3 spsk peberrod, fintrevet
1 fed hvidløg
3-4 spsk god olivenolie
salt

Æbler og løg:
2-3 syrlige æbler
1-2 rødløg
olivenolie
mild eddike

Sådan laver du hakkebøffer med bagte rodfrugter og rødbede-tzatziki

  1. Bagte rodfrugter: Tænd ovnen på 220 grader. Skræl rødderne, og skær dem i stave. Vend dem med olivenolie og salt. Bred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og steg dem i den varme ovn, til de er møre og gyldne. Afslut evt. med grill.
  2. Hakkebøffer: Form fire hakkebøffer, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber.
  3. Tzatziki: Riv rødbeden fint. Vend den i yoghurten, og smag til med peberrod, hvidløg, olivenolie og salt.
  4. Salat: Skær æbler og løg i både, og vend begge dele med olivenolie og mild eddike. 
  5. Server hakkebøfferne med æblesalaten, tzatziki og rødder.