
Foto: Skøn opskrift på hakkebøf med lækkert og anderledes tilbehør.
Hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki
Klassisk hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki
Klassisk på den skønne måde! Vælg de rodfrugter, du bedst kan lide, eller hvad du lige har. Her har jeg brugt persillerod, pastinak og skorzonerrødder.
preparation
Total: 45 minutter
plate
Hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki til 4 personer
Af Louisa Lorang
Ingredienser
Bagte rodfrugter:
1½-2 kg blandede rødder
olivenolie
salt
Hakkebøffer:
600 g hakket oksekød
olivenolie
salt og peber
Rødbede-tzatziki:
250 g rødbede, skrællet
250 g tyk yoghurt
2-3 spsk peberrod, fintrevet
1 fed hvidløg
3-4 spsk god olivenolie
salt
Æbler og løg:
2-3 syrlige æbler
1-2 rødløg
olivenolie
mild eddike
Sådan laver du hakkebøffer med bagte rodfrugter og rødbede-tzatziki
- Bagte rodfrugter: Tænd ovnen på 220 grader. Skræl rødderne, og skær dem i stave. Vend dem med olivenolie og salt. Bred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og steg dem i den varme ovn, til de er møre og gyldne. Afslut evt. med grill.
- Hakkebøffer: Form fire hakkebøffer, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber.
- Tzatziki: Riv rødbeden fint. Vend den i yoghurten, og smag til med peberrod, hvidløg, olivenolie og salt.
- Salat: Skær æbler og løg i både, og vend begge dele med olivenolie og mild eddike.
- Server hakkebøfferne med æblesalaten, tzatziki og rødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hakkebøf, Tzatziki, Rodfrugter og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: