Opskrift på hakkebøf
Foto: Anders Schønnemann Skøn opskrift på hakkebøf med lækkert og anderledes tilbehør.

Hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki

Klassisk hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki

Klassisk på den skønne måde! Vælg de rodfrugter, du bedst kan lide, eller hvad du lige har. Her har jeg brugt persillerod, pastinak og skorzonerrødder.

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate Hakkebøf med bagte rødder og rødbede-tzatziki til 4 personer

Bagte rodfrugter:
1½-2 kg blandede rødder
olivenolie
salt

Hakkebøffer:
600 g hakket oksekød
olivenolie
salt og peber

Rødbede-tzatziki:
250 g rødbede, skrællet
250 g tyk yoghurt
2-3 spsk peberrod, fintrevet
1 fed hvidløg
3-4 spsk god olivenolie
salt

Æbler og løg:
2-3 syrlige æbler
1-2 rødløg
olivenolie
mild eddike

Sådan laver du hakkebøffer med bagte rodfrugter og rødbede-tzatziki

  1. Bagte rodfrugter: Tænd ovnen på 220 grader. Skræl rødderne, og skær dem i stave. Vend dem med olivenolie og salt. Bred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og steg dem i den varme ovn, til de er møre og gyldne. Afslut evt. med grill.
  2. Hakkebøffer: Form fire hakkebøffer, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber.
  3. Tzatziki: Riv rødbeden fint. Vend den i yoghurten, og smag til med peberrod, hvidløg, olivenolie og salt.
  4. Salat: Skær æbler og løg i både, og vend begge dele med olivenolie og mild eddike. 
  5. Server hakkebøfferne med æblesalaten, tzatziki og rødder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hakkebøf, Tzatziki, Rodfrugter og Hovedret