Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
300 g hakket oksekød
½ spsk olie (eller smør)
Bulgur/gulerodssalat:
1 dl bulgur
1+2 spsk olivenolie
1/4 l kogende vand
1-2 spsk citronsaft
½ agurk (tern)
250 g gulerødder (groftrevne)
salt og peber
Mynteyoghurt:
1½ dl yoghurt naturel
frisk mynte
salt og peber
- Hæld bulguren i en skål og tilsæt 1 spsk olivenolie og ½ tsk salt.
- Hæld kogende vand over og lad det trække under låg i ca. 15 min.
- Hæld bulguren til afdrypning på en sigte og derefter over i en skål.
- Tilsæt citronsaft og olivenolie og vend grønsagerne i. Smag til med salt og peber.
- Rør yoghurten sammen med friskhakket mynte, salt og peber.
- Ælt kødet sammen med lidt salt og peber og form det til 2 bøffer. Steg dem på en varm pande med olie og/ eller smør (ca. 4 min. På hver side).
- Servér med bulgur/gulerodssalat og mynteyoghurt.