Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hakket oksekød på græsk
Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard

Hakket oksekød på græsk - opskrift fra Hjemmet

Hakket oksekød på græsk

Saftig og smagfuld middagsret med minder om solrige ferier.

4 personer
Print

Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 15 min.
1 dl mælk
2 skiver hvidt brød (uden skorpe)
500 g magert oksekød
1 løg
1 dl persille
2 tsk. citronskal (økologisk)
1 tsk. tørret timian (eller oregano)
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
salt og peber
2 æg
150 g feta (eller salatost)
olie (til stegning)
Tilbehør: kartofler og salat

  1. Hæld mælken over brødet, og lad det trække.
  2. Rør kød, revet løg, hakket persille, fintrevet citronskal, timian, spidskommen, koriander, salt og peber sammen med æggene.
  3. Pluk brødet i stykker, og rør det i farsen.
  4. Form farsen til 8-10 flade bøffer. Fordél osten på dem, og pak osten ind i farsen.
  5. Steg bøfferne i 7-8 min. på hver side i olie, og servér dem med kartofler og salat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Græsk mad og Hovedret