Hamburgere

Foto: Thomas Hergaard

Hamburgere - opskrift fra Hjemmet

Hamburgere

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4 personer)
Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
4 burgerboller (evt. med sesamfrø)
500 g friskhakket magert oksekød
2 tsk smør + 2 tsk olie
salt og friskkværnet peber
8 spsk tomatketchup
4 salatblade
2 tomater (skiver)
4 syltede agurker (skiver)
1 rødløg (ringe)
Tilbehør:
pommes frites

  1. Form fire flade hakkebøffer. Brun dem i en blanding af smør og olie og krydr med salt og peber. Skru ned og steg bøfferne i ca. 4 min. på hver side, til de lige netop er gennemstegte.
  2. Lun bollerne samtidigt, flæk dem og smør ketchup på over- og underbollerne. Læg salatblade, tomatskiver, bøf, syltede agurker og løg i bollerne.
  3. Servér burgeren frisklavede, evt. med pommes frites.
  4. Pommes frites:
    French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:

    Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.

    Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.

    Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Amerikansk mad og Hovedret