Opskrift på nemme karameller med salt
Søde, salte karameller af den allerbedste slags med hård, chewy konsistens. En sikker vinder.
Ingredienser
Nemme hårde karameller med salt
200 ml piskefløde
100 g sukker
50 g glukosesirup
2 tsk flagesalt
Sådan gør du:
Kom fløde, sukker, glukosesirup og 1 tsk flagesalt i en stor, tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad massen koge ved middelvarme, indtil karamellen tykner, er gylden og har en temperatur på ca. 125 grader. Rør lidt i den undervejs, dog mest til sidst.
Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 14 x 14 cm) beklædt med bagepapir, og drys 1 tsk flagesalt ud over. Lad karamellen sætte sig natten over ved stuetemperatur.
Skær karamelmassen ud i små, rustikke stykker, og server - eller opbevar dem i en lufttæt beholder.
TIP Ønsker du en blødere karamel, så varm kun karamelmassen op til 120 grader.