Opskrift på nemme, hårde karameller med salt
SPONSORERET indhold

Opskrift på nemme karameller med salt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Søde, salte karameller af den allerbedste slags med hård, chewy konsistens. En sikker vinder.

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Chris Tonnesen
20. nov. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
ca. 30 små karameller | Total: 15 min

Ingredienser

Nemme hårde karameller med salt

200 ml piskefløde

100 g sukker

50 g glukosesirup

2 tsk flagesalt

Sådan gør du:

Kom fløde, sukker, glukosesirup og 1 tsk flagesalt i en stor, tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad massen koge ved middelvarme, indtil karamellen tykner, er gylden og har en temperatur på ca. 125 grader. Rør lidt i den undervejs, dog mest til sidst.

Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 14 x 14 cm) beklædt med bagepapir, og drys 1 tsk flagesalt ud over. Lad karamellen sætte sig natten over ved stuetemperatur.

Skær karamelmassen ud i små, rustikke stykker, og server - eller opbevar dem i en lufttæt beholder. 

 

TIP Ønsker du en blødere karamel, så varm kun karamelmassen op til 120 grader.