Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på nemme, hårde karameller med salt
Foto: Chris Tonnesen Lav lækre hjemmelavede karameller med salt.

Opskrift karameller

Opskrift på nemme karameller med salt

Søde, salte karameller af den allerbedste slags med hård, chewy konsistens. En sikker vinder.

15 minutter
Print
ca. 30 små karameller

Nemme hårde karameller med salt

200 ml piskefløde

100 g sukker

50 g glukosesirup

2 tsk flagesalt

Sådan gør du:

Kom fløde, sukker, glukosesirup og 1 tsk flagesalt i en stor, tykbundet gryde, og bring det i kog. Lad massen koge ved middelvarme, indtil karamellen tykner, er gylden og har en temperatur på ca. 125 grader. Rør lidt i den undervejs, dog mest til sidst.

Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 14 x 14 cm) beklædt med bagepapir, og drys 1 tsk flagesalt ud over. Lad karamellen sætte sig natten over ved stuetemperatur.

Skær karamelmassen ud i små, rustikke stykker, og server - eller opbevar dem i en lufttæt beholder. 

 

TIP Ønsker du en blødere karamel, så varm kun karamelmassen op til 120 grader.

Se, hvad vi ellers skriver om: Karameller, Søde sager og Dessert