Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på harira marokkansk kikærtesuppe
Foto: Frederikke Heiberg Harira

Opskrift på harira marokkansk kikærtesuppe

Harira - suppe af lammekød, kikærter og spinat

4
Print

200 g udblødte kikærter
1 tsk bagepulver
1 stort løg, skåret ud i tern
200 g lammehals, skåret ud i 1 cm stykker
2 spsk tomatpure
2 dåse tomater
1,2 liter grøntsagsbouillon (gerne Morga – fås i helsen)
saft af 1 citron
1 spsk spidskommen
1 spsk stødt ingefær
½ tsk safran
4-6 citronskiver
havsalt
peber
100 g babyspinat
4 spsk koriander, hakket.

Sådan gør du

Varm en stor gryde med låg op. Kom smørret i og brun kødet med løgene og alle krydderierne. Kom bouillon, kikærter, tomatpure, tomater og citronskiver i, og lad suppen simre – gerne i to timer, jo mere jo bedre!

Server suppen i fine skåle og pynt med spinat og koriander på toppen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Marokkansk mad, Louise Bruun og Hovedret