Harissa beef & tabbouleh
SPONSORERET indhold

Harissa beef & tabbouleh

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn sommerret med masser af smag

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
17. jul. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

1-2 tykke bøffer a 250-300 g
1-2 tsk harissapasta
2 tsk olivenolie
1 spsk sorte sesamfrø
grønne blade, f.eks. ramsløg eller miniromaine

Tabbouleh:
1 dl grov couscous
1 dl kogende vand eller bouillon
1 økologisk citron
1 tsk olie
1-2 spsk honning
100 g granatæblekerner
125 g snittede sukkerærter
1 bdt. hakket persille
2 tsk olivenolie
salt, peber

1 pakke fuldkornsnaan

Sådan gør du:

Skær kødet i knap ½ cm tykke skiver, vend det med harissa og olie samt lidt salt. Sæt det på små spid, og grill eller steg det kort på begge sider.
Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand eller bouillon over, lad grynene trække, til de har opsuget væden.
Skær citronerne i små stykker, vend dem med olie, steg dem møre i en pande under omrøring, og vend honningen i til sidst. Steg videre, til citronerne karamelliserer. Vend citronerne med saft og lage i couscoussen sammen med granatæblekerner, sukkerærter og persille. Smag godt til med olivenolie, salt og peber.
Anret spiddene på grønne blade, og spis dem med tabbouleh og naanbrød.

Energi pr. person: 480 kcal, fedt 30%, protein 21%, kulhydrat 49%