Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på harissa-marineret kylling
Foto: Mikkel Adsbøl Harissa-marineret kylling

Opskrift på harissa-marineret kylling

Harissa-marineret kylling

4
Print

1 kylling
harissa

Harissa
1 spsk spidskommen
½ spsk kommen
1 spsk korianderfrø
½ spsk rosmarin
½ spsk fennikelfrø
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk koriander
50 g tørrede tomater
3 røde chilier
½ øko-citron, hele og med skal
1 helt hvidløg, pillet
10 kardemommekapsler
1 spsk agavesirup
6 spsk olivenolie
havsalt

Sådan laver du kyllingen

Tænd ovnen på 200 grader. Rist de tørre krydderier (fra spidskommen til fennikelfrø) på en varm pande, til duften spreder sig. Kom derefter alle ingredienser i en foodprocessor og kør, til du har en lækker fed Harissa-creme. Tag din kylling, og smør den godt og grundigt ind i harissaen. Brug fingrene, så du kommer godt ind i alle krogene. Kom den i ovnen i ca 1 time. Spis med en stor dejlig skål salat, og mærk dit blodsukker være helt stabilt!

Tip:
Du kan sagtens gemme harissaen i køleskabet, hvis du har noget tilovers. Den kan holde sig i lang tid. Du kan bruge den til cremer, dressinger og helt for sig selv som en dejlig stærk dip.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret