Opskrift på hasselnøddeæg med bærstøv
SPONSORERET indhold

Hasselnøddeæg med bærstøv

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Små hasselnøddesøde æg, der hitter hos både store og små. Bag det fine, syrligsøde bærstøv gemmer sig blød nougat tilsat knasende, ­karamelliserede hasselnødder. Dejligt nemme og drønlækre! Her får du opskriften på de fine små og knasende påskeæg:

26. mar. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 15 æg

Ingredienser

Af Maja Ambeck Vase

75 g hasselnødder
75 g sukker
100 g blød nougat af god kvalitet
100 g mælkechokolade
3-4 spsk frysetørret ­hindbær- og solbærpulver

Sådan gør du

  1. Rist hasselnødderne i 5 ­minutter ved 200 ­grader, og gnub hinderne af i et rent ­viskestykke. Hak dem groft. Smelt sukker til gylden ­karamel i en gryde, og rør hurtigt de hakkede nødder i.
  2. Hæld massen ud på et ­stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Blend 100 g til mel, og hak resten groft.
  3. Kom nougat, hasselnøddemel og ­grofthakkede ­hasselnødder i en skål, og bland det godt sammen. Form små æg af massen, og stil dem på køl et øjeblik.
  4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl/smør et tyndt lag chokolade på et æg, og rul det straks i de frysetørrede bær. Gentag med ­alle æg. Opbevar æggene i en lufttæt beholder i køleskabet.
  5. Tip: Du kan erstatte mælkechokoladen med mørk chokolade, hvis du er mere til det.

Anbefalet til dig