SPONSORERET indhold
Hasselnøddeæg med bærstøv
Små hasselnøddesøde æg, der hitter hos både store og små. Bag det fine, syrligsøde bærstøv gemmer sig blød nougat tilsat knasende, karamelliserede hasselnødder. Dejligt nemme og drønlækre! Her får du opskriften på de fine små og knasende påskeæg:
Ca. 15 æg
Ingredienser
Af Maja Ambeck Vase
75 g hasselnødder
75 g sukker
100 g blød nougat af god kvalitet
100 g mælkechokolade
3-4 spsk frysetørret hindbær- og solbærpulver
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne i 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Hak dem groft. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde, og rør hurtigt de hakkede nødder i.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Blend 100 g til mel, og hak resten groft.
- Kom nougat, hasselnøddemel og grofthakkede hasselnødder i en skål, og bland det godt sammen. Form små æg af massen, og stil dem på køl et øjeblik.
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl/smør et tyndt lag chokolade på et æg, og rul det straks i de frysetørrede bær. Gentag med alle æg. Opbevar æggene i en lufttæt beholder i køleskabet.
- Tip: Du kan erstatte mælkechokoladen med mørk chokolade, hvis du er mere til det.