Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum
Foto: Line Thit Klein Sådan laver du hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

Det er superlet at lave marengs. Prøv denne hasselnøddevariant med lækre, syrlige bær.

Print

Kage til 6-8 personer

Bunde:
4 æggehvider
100 g palmesukker
½ tsk salt
150 g hasselnødder, blendet eller hakket helt fint

Fyld:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
400 g friske bær, f.eks. jordbær, ribs, stikkelsbær og solbær
50 g mørk chokolade, revet.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 150 grader varmluft. Pisk æggehvider og palmesukker og salt stift med en håndmixer eller på røremaskine. Vend hasselnødderne i æggehvidemassen, og fordel den i to cirkler på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt pladerne i ovnen, og bag, til marengsen er sprød og let gylden, det tager ca. 40 min. Afkøl bundene helt

Pisk fløde og creme- fraiche til skum, og kom cremen mellem og på toppen af marengsen. Pynt med bær, og riv chokolade ud over.

PRØV OGSÅ: Flødeis med vanilje og råsyltede jordbær

Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs