Sådan laver du hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum
SPONSORERET indhold

Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er superlet at lave marengs. Prøv denne hasselnøddevariant med lækre, syrlige bær.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
17. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Kage til 6-8 personer

Bunde:
4 æggehvider
100 g palmesukker
½ tsk salt
150 g hasselnødder, blendet eller hakket helt fint

Fyld:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
400 g friske bær, f.eks. jordbær, ribs, stikkelsbær og solbær
50 g mørk chokolade, revet.

Sådan gør du

Sæt ovnen på 150 grader varmluft. Pisk æggehvider og palmesukker og salt stift med en håndmixer eller på røremaskine. Vend hasselnødderne i æggehvidemassen, og fordel den i to cirkler på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt pladerne i ovnen, og bag, til marengsen er sprød og let gylden, det tager ca. 40 min. Afkøl bundene helt

Pisk fløde og creme- fraiche til skum, og kom cremen mellem og på toppen af marengsen. Pynt med bær, og riv chokolade ud over.

PRØV OGSÅ: Flødeis med vanilje og råsyltede jordbær