Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
250 g faste grønne stikkelsbær
75 g hasselnødder
150 g smør
75 g rørsukker
3 spsk honning eller sirup (75 g)
250 g grovvalsede havregryn, rugeller speltflager
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skyl og nip stikkelsbærrene og skær store bær i halve. Hak nødderne groft.
- Smelt smør, rørsukker og honning eller sirup sammen i en gryde.
- Tag gryden af varmen og vend havregryn, nødder og stikkelsbær i.
- Læg massen i en lille bradepande (20x30 cm) foret med bagepapir og pres det jævnt ud i formen med en dejskraber. Bag kagen i ca. 40 min., til overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.
- Lad kagen afkøle i formen i 10 min. Vend den ud på et bræt og skær den i 12 snitter. Læg et let pres over og lad dem afkøle. Opbevar snitterne i en boks i køleskabet.