Opskrift på havtaske med indiske linser
SPONSORERET indhold

Ristet havtaske med indiske linser og koriander

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Stine Behrendtzen Foto: Line Thit Klein
16. sep. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Indiske linser
160 g røde linser
6 dl vand
2 spsk ingefær, fint revet
1 spsk presset hvidløg
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
2 løg, i skiver
2 tomater i halve skiver
2 grønne chilier, i tern uden kerner
½ tsk sennepsfrø
1 tsk frisk hakket mynte
salt og peber
lime
600 g havtaskefilet, skåret i tern på ca. 3 cm.
olivenolie til stegning
salt og peber
lidt revet citronskal
Pynt
koriander blade
limeskiver

Sådan laver du havtaske

1. Kom linser, vand, ingefær, hvidløg, gurkemeje og salt i en gryde, og bring gryden i kog. Lad det simre ved svag varme i ca 20 min. Pisk et par omgange i „grøden" med et piskeris, til det er let moset, og stil det til side.

2. Kom olivenolie på en pande. Når panden er varm, tilsættes løg, tomat, grøn chili og sennepsfrø. Steg i 2 min, og tilsæt så mynte og „linsegrøden" – smag til med salt og peber og lidt limesaft.

3. Steg fiskestykkerne på en meget varm pande i 3-4 min. Krydr med salt og peber og lidt citronskal.

4. Serveres med friske koriander og limeskiver.

Tip:

Hold det enkelt
Sådan lyder Mikkel Egelunds bedste råd til „nybegyndere", der har lyst til at eksperimentere med fiskeretter. Fisk og skaldyr er ingredienser, som indeholder meget smag. Ofte kan du nøjes med at stege/dampe et stykke fisk og servere den med et stykke brød eller en grøn salat. Så har du et delikat måltid på få ingredienser, mener kokken.