Opskrift på helstegt kylling med grov mos
SPONSORERET indhold

Helstegt kylling med grov mos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En let og lækker hovedret som er nem at lave til gæster.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
05. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 kylling af god kvalitet

salt og peber.

Mos:

1,2 kg nye kartofler

1 bundt forårsløg, fintsnittet

1 citron, økologisk, saft (til ærter) og skal (til mos)

50 g smør.

Ærter:

20 g smør

600 g ærter i bælg

1 fast salathoved, f.eks.Iceberg, i strimler

1 skalotteløg, finthakket

 

Sådan laver du helstegt kylling

Gnid kyllingen godt med salt og peber og steg den sprød og gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.


Vask kartoflerne grundigt, men lad det meste af skrællen sidde på. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 min. til de er helt møre. Hæld det meste af vandet fra og mos kartoflerne groft med forårsløg, citronskal og smør. Smag til med salt og peber.

Prøv også grillkylling med salviefyld