Opskrift på helstegt kylling med grov mos

Foto: Line Thit Klein Helstegt kylling med grov mos

Opskrift på helstegt kylling med grov mos

Helstegt kylling med grov mos

En let og lækker hovedret som er nem at lave til gæster.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

1 kylling af god kvalitet

salt og peber.

Mos:

1,2 kg nye kartofler

1 bundt forårsløg, fintsnittet

1 citron, økologisk, saft (til ærter) og skal (til mos)

50 g smør.

Ærter:

20 g smør

600 g ærter i bælg

1 fast salathoved, f.eks.Iceberg, i strimler

1 skalotteløg, finthakket

 

Sådan laver du helstegt kylling

Gnid kyllingen godt med salt og peber og steg den sprød og gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.


Vask kartoflerne grundigt, men lad det meste af skrællen sidde på. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 min. til de er helt møre. Hæld det meste af vandet fra og mos kartoflerne groft med forårsløg, citronskal og smør. Smag til med salt og peber.

Prøv også grillkylling med salviefyld

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelmos, Nem aftensmad, Kylling, Dansk mad og Hovedret