Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på helstegt kylling med grov mos
Foto: Line Thit Klein Helstegt kylling med grov mos

Opskrift på helstegt kylling med grov mos

Helstegt kylling med grov mos

En let og lækker hovedret som er nem at lave til gæster.

printer Print

1 kylling af god kvalitet

salt og peber.

Mos:

1,2 kg nye kartofler

1 bundt forårsløg, fintsnittet

1 citron, økologisk, saft (til ærter) og skal (til mos)

50 g smør.

Ærter:

20 g smør

600 g ærter i bælg

1 fast salathoved, f.eks.Iceberg, i strimler

1 skalotteløg, finthakket

 

Sådan laver du helstegt kylling

Gnid kyllingen godt med salt og peber og steg den sprød og gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.


Vask kartoflerne grundigt, men lad det meste af skrællen sidde på. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 min. til de er helt møre. Hæld det meste af vandet fra og mos kartoflerne groft med forårsløg, citronskal og smør. Smag til med salt og peber.

Prøv også grillkylling med salviefyld

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelmos, Nem aftensmad, Kylling, Dansk mad og Hovedret