Opskrift på helstegt mørbrad med rødbedepesto
SPONSORERET indhold

Helstegt mørbrad med rødbedepesto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Jes Buusmann
06. nov. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

1 stor eller 2 mindre, afpudsede
svinemørbrad (gerne Frilandseller Antonius)
salt, friskkværnet peber
1 spsk timianblade
1 spsk fintskåret rosmarin.

Rødbede-pesto:
200 g kogte, afskallede rødbeder
50 g skrællet,
udkernet coxorangeæble
25 g ristede pinjekerner
25 g friskreven parmesan
eller grana
2 fed hvidløg
½ tsk rosmarin
½ dl jomfruolivenolie
1-2 spsk æbleeddike
salt, friskkværnet peber.

Sådan gør du

Dup kødet tørt, gnid det med salt, peber samt timian og rosmarin. Brun mørbraden på alle sider, tilsæt ½ dl vand og steg videre, ca. 8 minutter på hver side. Tag kødet op og lad det hvile, inden det skæres i tynde skiver og serveres.

Rødbede-pesto: Blend rødbede, æble, pinjekerner, ost og hvidløg samt rosmarin. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, og smag til med æbleeddike samt salt og peber. Stil pestoen køligt til serveringen.