Svinemørbrad med svampe
Foto: Martin Dyrløv Svinemørbrad med skønt tilbehør.

Helstegt svinemørbrad med svampe

De klassiske, bløde løg har fået et pift med stegte svampe, frisk rucolasalat og høvlet ost.

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 4 personer

  • 1-2 svinemørbrad (i alt 500-600 g)
  • salt og peber
  • 10 g smør
  • olivenolie
  • 500 g løg
  • 500 g blandede svampe (f.eks. champignon, østershatte, shitake)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl bouillon
  • 1 bundt rucolasalat
  • 1 stykke fast ost (f.eks. vesterhavsost, grana padano eller parmigiano)

Ovnkartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. paprika

Sådan gør du:

  1. Ovnkartofler: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve eller kvarter. Bland dem med olivenolie, paprika, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 min., til de er møre og sprøde.
  2. Afpuds mørbraden, og krydr den med salt og peber. Brun den på alle sider på en pande med smør og olie. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og sæt den i ovnen sammen med kartoflerne i 12-18 min., til centrumstemperaturen er 62-65 grader.
  3. Pil løgene, og snit dem fint. Steg dem bløde i olie på mørbradpanden ved svag varme i 10-15 min.
    Tag dem af panden.
  4. Rens svampene, og skær store svampe i mindre stykker. Steg dem på panden i ca. 5 min. Tilsæt knust hvidløg, de bløde løg og bouillon, og kog det igennem. Tilsæt skyllet rucolasalat, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
  5. Skær mørbraden i tykke skiver, og anret med svampeblandingen og høvlet ost. Giv ovnkartofler til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbrad, Aftensmad, Svin og Hovedret