Svinemørbrad med svampe
Foto: Martin Dyrløv Svinemørbrad med skønt tilbehør.

Helstegt svinemørbrad med svampe

De klassiske, bløde løg har fået et pift med stegte svampe, frisk rucolasalat og høvlet ost.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 4 personer

  • 1-2 svinemørbrad (i alt 500-600 g)
  • salt og peber
  • 10 g smør
  • olivenolie
  • 500 g løg
  • 500 g blandede svampe (f.eks. champignon, østershatte, shitake)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl bouillon
  • 1 bundt rucolasalat
  • 1 stykke fast ost (f.eks. vesterhavsost, grana padano eller parmigiano)

Ovnkartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. paprika

Sådan gør du:

  1. Ovnkartofler: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve eller kvarter. Bland dem med olivenolie, paprika, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 min., til de er møre og sprøde.
  2. Afpuds mørbraden, og krydr den med salt og peber. Brun den på alle sider på en pande med smør og olie. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og sæt den i ovnen sammen med kartoflerne i 12-18 min., til centrumstemperaturen er 62-65 grader.
  3. Pil løgene, og snit dem fint. Steg dem bløde i olie på mørbradpanden ved svag varme i 10-15 min.
    Tag dem af panden.
  4. Rens svampene, og skær store svampe i mindre stykker. Steg dem på panden i ca. 5 min. Tilsæt knust hvidløg, de bløde løg og bouillon, og kog det igennem. Tilsæt skyllet rucolasalat, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
  5. Skær mørbraden i tykke skiver, og anret med svampeblandingen og høvlet ost. Giv ovnkartofler til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbrad, Aftensmad, Svin og Hovedret