Ovnkogte blommer
SPONSORERET indhold

Ovnkogte blommer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ovnkogte blommer er i virkeligheden det, man tidligere kaldte henkogte blommer, og blommerne bliver bedre og bedre i løbet af nogle uger eller måneder, efterhånden som bittermandelsmagen fra kernerne trænger ud i frugten.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
11. apr. 2012 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

Ovnkogte blommer

 

1 glas, ¾ l
800 g blommer, gerne sveskeblommer
3 dl vand eller hvidvin
150 g sukker

  1. Der skal bruges et henkogningsglas med gummiring til dette projekt, og “opfinderen” fortæller, at blommerne bliver bedre og bedre i løbet af nogle uger eller måneder, efterhånden som bittermandelsmagen fra kernerne trænger ud i frugten.
  2. Vask blommerne, og læg dem i det skoldede glas. Kog vin og sukker op, og hæld lagen over blommerne.
  3. Luk glasset, og stil det i en kold ovn, der indstilles på 140 gr. Sluk ovnen, når temperaturen er oppe på 85 gr., og køl blommerne af i den slukkede ovn.
  4. Tiden vil afhænge af din ovn.
  5. Server blommerne til små pandekager, is eller på en desserttallerken.