Opskrift på henkogte tomater
SPONSORERET indhold

Sådan laver du selv henkogte tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvis du har adgang til mange tomater, laver du f.eks. 8-10 glas og sætter et køligt sted – det perfekte forråd, som får saucer, supper og gryderetter til at smage vidunderligt. Henkogte tomater kan holde sig i 3-4 måneder, hvis de opbevares uåbnet og køligt. Her får du opskriften på lækre henkogte tomater:

Af: Pernille Skjødt Foto: Maria Warnke Nørgaard
01. nov. 2020 | Mad | ALT for damerne

Ingredienser

Henkogte tomater

  • 1½ kg modne tomater, f.eks. små tomater eller større tomater skåret i halve
  • 5 fed hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 1-2 kviste oregano
  • salt og peber
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1/2 - 1 dl olivenolie

Sådan henkoger du tomater:

  1. Tænd ovnen på 100 grader.
  2. Skold dine sylteglas (patentglas med gummiring) med kogende vand.
  3. Fyld glassene med tomater, hvidløg, timian og oregano, og pres på tomaterne, så de mases godt sammen. Tilsæt salt og peber, og hæld æbleeddike og olivenolie på.
  4. Luk patentglaslåget. Sæt glassene i bunde af en bradepande, og lad dem stå i ovnen, til du kan se, at indholdet begynder at simre og ligne tomatsauce.
  5. Sluk for ovnen, og lad glassene afkøle fortsat med låget på.

Tip Prøv at henkoge på gammeldags facon. Kom en avis i bunden af en gryde. Fyld vand i, sæt glas deri, og bring gryden i kog. Lad det simre, til det minder lidt om tomatsauce

Anbefalet til dig