Hindbær-Charlotte i glas
SPONSORERET indhold

Hindbær-Charlotte i glas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv denne lækre og anderledes variation af Charlotte Royale.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
15. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(8 personer)

Ingredienser

Hindbær-charlotte i glas
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 timer
Rouladebund:
3 mellemstore æg
120 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Fyld:
2-3 dl hindbærmarmelade
Vaniljecreme:
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
3 dl fløde 9 %
korn af 1 stang vanilje
Desuden:
2 dl piskefløde
Pynt:
1 1⁄2 dl piskefløde
ca. 200 g friske bær, f.eks. hindbær og ribs

  1. Roulade: Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og si det ned i æggeblandingen. Bland det hele sammen.
  2. Smør et stykke bagepapir med smør, og smør dejen ud i en firkant på 30 x 40 cm. Bag rouladen i ovnen ved 200 gr. i 8 min.
  3. Drys sukker på et andet stykke bagepapir. Læg rouladen herpå med oversiden nedad. Fjern det første stykke bagepapir.
  4. Smør marmeladen på. Rul sammen til en roulade, mens kagen stadig er lun.
  5. Vaniljecreme: Kom ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen. Varm cremen op, til den bobler. Den udskrabede vaniljestang koges med.
  6. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen og tag vaniljestangen op. Pisk de 2 dl fløde til skum, og vend det i cremen.
  7. Fordel cremen i 8 glas. Skær rouladen i skiver, og kom 2 skiver i hvert glas.
  8. Pisk fløden til skum, og pynt med det på toppen af desserterne. Fordel lidt bær i hvert glas.