Hindbærbudding med vanilje
SPONSORERET indhold

Hindbærbudding med vanilje

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smag på oldemors budding, den er blød og cremet.

Af: Susanne Engelstofte Rasmussen Foto: Betina Hastoft
02. jun. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Budding:
½ stang vanilje
5 dl sødmælk
6 blade husblas
6 past. æggeblommer
½ dl sukker
200 g hindbær
1 dl sukker
3 past.æggehvider
Hindbærsauce:
150 g hindbær
½ dl sukker
½ stang vanilje
1 spsk. citronsaft
Pynt:
2 dl flødeskum
6 marengskys
8 friske mynteblade eller citronmelisse blade

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld mælken i en gryde, og tilsæt vaniljekorn og den flækkede stang. Varm forsigtigt mælken op.
  2. Læg husblas i koldt vand ca. 5 min.
  3. Pisk imens de pasteuriserede æggeblommer og sukker, til de er helt lyse og cremede. Pisk den varme mælk i. Hæld blandingen tilbage i gryden, og rør grundigt, mens cremen varmes forsigtig op. Fjern gryden fra varmen idet, mælken bliver cremet.
  4. Opløs husblas i cremen, mens den er varm.
  5. Pisk hindbær, sukker og pasteuriserede æggehvider sammen med håndmikser, til det er cremet i ca. 4 min. på høj effekt. Vend hindbærcremen i den afkølede kagecreme. Fold forsigtigt cremen sammen til en ensartet struktur.
  6. Fordel massen i portionsforme, hvis du har dem ellers brug en isform. Pensel den først med koldt vand, og drys med sukker. Lad buddingen hvile i køleskabet i mindst 2 timer.
  7. Kom hindbær og sukker i en skål, og mos det sammen med en gaffel. Flæk vaniljen, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn til hindbærsaucen sammen med citronsaft.
  8. Vend hindbærbuddingerne ud på tallerkner, og hæld hindbærsaucen omkring. Pynt med flødeskum, marengskys og mynteblade.