Hindbærclafoutis med mandler
SPONSORERET indhold

Hindbærclafoutis med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Clafoutis er en fransk dessertkage, som normalt laves med kirsebær, men den smager også skønt med hindbær og mandler.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. jun. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

10 g smør
2 spsk. sukker
3 æg
150 g sukker
1 dl hvedemel
1 knsp. salt
100 g smuttede fntmalede mandler
2 dl sødmælk
300 g hindbær
2 spsk. Grand Marnier eller appelsinsaft
Pynt:
formelis
Tilbehør:
flødeskum eller vaniljeis

  1. Smør et tærtefad (24 cm i diameter) med de 10 g smør, og drys 2 spsk. sukker i formen.
  2. Pisk æggene luftige. Pisk sukkeret i. Kom hvedemel, salt, fntmalede mandler og mælk i. Lad dejen hvile 30 min.
  3. Skyl og afdryp hindbærrene. Fordel dem i bunden af fadet. Hæld dejen over. Bag dessert-kagen i ovnen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Dryp Grand Marnier over.
  4. Pynt med et drys formelis, og server den lun med fødeskum eller vaniljeis til.