Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
175 g hvedemel
75 g sukker
75 g smør
2-3 spsk koldt vand
Fyld:
100 g hindbærmarmelade
Topping:
2 æg
100 g farin
2 spsk hvedemel
125 g valnødder (eller hasselnødder, hakkede)
- Tænd ovnen på 180 grader. Bland mel og sukker og hak smørret i. Saml dejen med iskoldt vand og pres den ud i en lille bradepande (ca. 16x26 cm) foret med bagepapir. Sæt den i ovnen i 20 min.
- Pisk æggene sammen med farin og mel og tilsæt nødder. Smør marmeladen på den forbagte bund og fordél nøddefyldet ovenpå.
- Bag kagen i ovnen i 20 min. Stil den til afkøling på en rist. Løft den kolde kage op vha. bagepapiret og skær den i snitter. Opbevar dem i en kagedåse.