Bagels
SPONSORERET indhold

Hjemmebagte birkes bagels

Bag dine egen bagels med birkes.

Foto: Columbus Leth
25. okt. 2015 | Opskrift | BoligLiv


BIRKES BAGELS
Tid: ca. 15 min. plus hæve- og bagetid

(15 stk.)
3½ dl vand
25 g gær
1 æg
50 g smeltet smør
3 tsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. salt
150 g grovvalsede havregryn
ca. 450 g fint sigtet speltmel
1 æg til pensling
blå birkes

1. Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, smør, sukker, kardemomme, salt og havregryn.

2. Rør fint speltmel i væsken lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Den skal bevare sin blødhed og elasticitet.

3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

4. Ælt dejen igennem, og del den i 15 stykker. Tril hvert stykke til en kugle, og stik fingeren igennem i midten af dejen, og træk i den, så der bliver et hul. Hver bagel skal være ca. 12 cm i diameter.
Fordel bagelsene på to bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl med æg, drys med birkes, og bag i ca. 15 min.

► SE OGSÅ: Lækre kanelbagels med rosiner
► SE OGSÅ: Boller og bagels
► SE OGSÅ:
Lune og lækre flutes