
Hjemmelavet marmelade med hyldeblomst
Det er nemt at lave hjemmelavet marmelade med hyldeblomst! Marmeladen er skøn på ristet brød, og også som tilbehør til pandekager og smagfulde ost.
preparation
Tilberedelsestid: 20 minutter
cooking
Arbejdstid: 20 minutter
totaltime
Total: 40 minutter
plate
ca. 2¼ liter marmelade
Af Sandra Leigh Draznin
Ingredienser
- 500 g hyldeblomstkvas
- 1 liter vand
- 750 g syltesukker
- evt. vanilje (se tip)
Sådan gør du:
- Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor til en grov eller fin puré – efter smag.
- Hæld puréen i en gryde, og tilsæt vand. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre til frugten er mør (10-15 min.)
- Tilsæt syltesukker, og kog over rask varme i ca. 5 min.
- Hæld den færdige marmelade på steriliserede glas – luk dem til med det samme. Vend dem af og til de første par timer, så frugten fordeler sig i marmeladen.
Tip:
Klip evt. en tom vaniljestang i 4-5 stykker, og kog dem med frugtpuréen. Fordél en stump vaniljestang i hvert glas, når du hælder marmeladen op.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomst, Marmelade og Tilbehør
Få vores NYHEDSBREV: