Basis-gryderet med svinekød og rødder
SPONSORERET indhold

Basis-gryderet med svinekød og rødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
12. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(Basis-opskrift: 6-8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
1 kg nakkefilet (svinenakkekam uden svær)
2 spsk olie + 1 spsk smør
6 løg (både)
salt og friskkværnet peber
1 suppevisk (af persillestilk og laurbærblade bundet sammen med bomuldssnor)
½ liter vand eller god bouillon
1 kg persillerødder eller pastinakker (stykker)
Tilsæt: fyld, sovs og tilbehør:
Se forslag nedenfor

  1. Skær kødet ud i tern på 2 x 2 cm.
  2. Brun det i en varm stegegryde i gyldent smør og olie.
  3. Tilsæt løgene og lad dem stege ca. 5 min. med kødet, til de er klare.
  4. Krydr med salt og peber. Hæld vand ved, og lad retten simre med en suppevisk ved svagt blus ca. 45 min.
  5. Tilsæt stykker af persillerod eller pastinak. Kog videre 5 min.
  6. Retten kan nu deles i tre, så der er til forskellig mad de næste tre dage.
  7. Si kogelagen fra og del den i to portioner til de to sovseretter.
  8. Del kød og grønsager i tre, mest til den første dag, og lidt mindre til anden og tredje dag, hvor der tilsættes flere grønsager.