Ingredienser
150 g sultana (lyse rosiner)
¾ dl cognac, brun rom el. appelsinjuice
250 g blødt smør
250 g flormelis
1 vaniljestang
1 usprøjtet appelsin
4 æg
250 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
1 tsk. bagepulver
100 g valnøddekerner
100 g hakket sukat
100 g hakket syltet pomeransskal (el. appelsinskal)
100 g cocktailbær
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk. brun rom el. appelsinjuice
Drys:
guldstøv
Sådan bager du plumkagen
- Læg rosinerne i blød i cognac, rom eller appelsinjuice mindst et par timer eller natten over.
- Rør smør og flormelis luftigt. Tilsæt kornene af vaniljestangen og fintrevet appelsinskal.
- Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring.
- Bland mel og bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen.
- Tilsæt de udblødte rosiner, hakkede valnødder, sukat, pomerans- eller appelsinskal og cocktailbær.
- Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1½ liter. Lav et 2 cm dybt snit på langs i midten af kagen.
- Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader, til der ikke er rå dej på, når man stikker i midten af kagen med et træspyd. Lad kagen afkøle på en bagerist.
- Rør glasuren sammen og pynt kagen. Drys med guldstøv.