Julens dejligste plumkage
SPONSORERET indhold

Julens dejligste plumkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god gammeldags juleklassiker - prøv at bage en saftig plumkage med masser af fyld og gode sager. Opskriften på plumkage får du lige her:

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
18. dec. 2018 | Opskrift | Hjemmet
12 portioner | Total: 2 timer, 15 min

Ingredienser

150 g sultana (lyse rosiner)
¾ dl cognac, brun rom el. appelsinjuice
250 g blødt smør
250 g flormelis
1 vaniljestang
1 usprøjtet appelsin
4 æg
250 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
1 tsk. bagepulver
100 g valnøddekerner
100 g hakket sukat
100 g hakket syltet pomeransskal (el. appelsinskal)
100 g cocktailbær

Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk. brun rom el. appelsinjuice

Drys:
guldstøv

Sådan bager du plumkagen

  1. Læg rosinerne i blød i cognac, rom eller appelsinjuice mindst et par timer eller natten over.
  2.  Rør smør og flormelis luftigt. Tilsæt kornene af vaniljestangen og fintrevet appelsinskal.
  3.  Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring.
  4. Bland mel og bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen.
  5. Tilsæt de udblødte rosiner, hakkede valnødder, sukat, pomerans- eller appelsinskal og cocktailbær.
  6.  Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1½ liter. Lav et 2 cm dybt snit på langs i midten af kagen.
  7. Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader, til der ikke er rå dej på, når man stikker i midten af kagen med et træspyd. Lad kagen afkøle på en bagerist.
  8.  Rør glasuren sammen og pynt kagen. Drys med guldstøv.

Anbefalet til dig