Høje snegle med fyld af sommerbær
Foto: Martin Dyrløv Perfekte til eftermiddagskaffen.

Høje snegle med fyld af sommerbær

Nyd disse sommerlige lækkerier til eftermiddagskaffen eller som afslutning på en god brunch. Bag de høje snegle tæt sammen i en springform eller enkeltvis i portionsforme.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 30 minutter
cooking Arbejdstid: 3 timer
totaltime Total: 3 timer, 30 minutter
plate 7 store snegle

Dej:

  • 1/4 liter mælk (eller havredrik)
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • ca. 450 g hvedemel
  • 75 g blødt smør

Fyld:

  • 250 g bær (friske eller frosne)
  • 50 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 spsk. majsstivelse (mazeina)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 citron (øko)

Glasur:

  • ca. 100 g flormelis
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du:

  1. Dej: Lun mælken til maks. 37 grader, og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  2. Rør melet i lidt ad gangen (holdt lidt tilbage), og ælt dejen blank og smidig i ca. 5 min. på maskine. Ælt smørret i, og tilsæt evt. det sidste mel om nødvendigt. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – 1-11/2 time.
  3. Fyld: Bland rensede eller frosne bær med sukker, smør, majsstivelse, vaniljesukker, fint revet citronskal og 1 spsk. citronsaft i en gryde. Kog under omrøring i 3-5 min., og
    afkøl.
  4. Snegle: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let sammen. Rul den ud til et rektangel (ca. 45 x 25 cm).
  5. Smør bærfyldet på dejen, og rul sammen fra den lange side. Skær rouladen i 7 stk. 6-7 cm brede skiver, og stil dem på højkant i en smurt springform (20-22 cm) eller i runde forme/bageringe (7-8 cm). Lad dem hæve tildækket i 1-1½ time.
  6. Varm ovnen op til 200 grader, og bag sneglene i 10 min. Skru ned til 180 grader og bag i 20-25 min. mere, hvis de er i en springform og i ca. 15 min., hvis de er i portionsforme. Afkøl på en rist.
  7. Sigt flormelissen, og rør den til glasur med mælk. Dryp den over sneglene.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Rør evt. lyserød glasur med lidt bærsaft.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bær, Kage og Bageopskrifter