Honninghjerter
SPONSORERET indhold

Honninghjerter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der kan bages små eller store hjerter. Pynt dem efter eget valg.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
22. nov. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 6 min.
Opbevares i dåse
225 g honning
125 g brunt farin
50 g smør/margarine
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk allehånde
1/2 tsk natron
ca. 375 g mel (ca. 6 dl)
Pynt:
glasur, chokolade, mandler, krymmel m.m.

  1. Smelt honning, farin og fedtstof i en gryde. Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt.
  2. Bland krydderier og natron i melet og rør det i den afsvalede fedtstofmasse.
  3. Ælt dejen sammen – dejen er nu meget lind, så det er en god idé at lade den svale lidt, inden den udrulles.
  4. Udstik julehjerter, store og små, sørg også for, at der udstikkes et hul til bånd, så figurerne kan hænges, hvis de skal det.
  5. Kom dem på bagepladen belagt med bagepapir.
  6. Bag dem ved 200 grader i 6-8 min., alt efter hvor store og tykke hjerterne er.
  7. Lad dem svale helt, inden de dekoreres med flormelis rørt sammen med pasteuriseret æggehvide.
  8. Flækkede mandler, cocktailbær, krymmel m.m. kan bruges som pynt.