Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 6 min.
Opbevares i dåse
225 g honning
125 g brunt farin
50 g smør/margarine
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk allehånde
1/2 tsk natron
ca. 375 g mel (ca. 6 dl)
Pynt:
glasur, chokolade, mandler, krymmel m.m.
- Smelt honning, farin og fedtstof i en gryde. Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt.
- Bland krydderier og natron i melet og rør det i den afsvalede fedtstofmasse.
- Ælt dejen sammen – dejen er nu meget lind, så det er en god idé at lade den svale lidt, inden den udrulles.
- Udstik julehjerter, store og små, sørg også for, at der udstikkes et hul til bånd, så figurerne kan hænges, hvis de skal det.
- Kom dem på bagepladen belagt med bagepapir.
- Bag dem ved 200 grader i 6-8 min., alt efter hvor store og tykke hjerterne er.
- Lad dem svale helt, inden de dekoreres med flormelis rørt sammen med pasteuriseret æggehvide.
- Flækkede mandler, cocktailbær, krymmel m.m. kan bruges som pynt.