Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Honningkagekonfekt
Foto: Thomas Hergaard

Honningkagekonfekt - opskrift fra Hjemmet

Honningkagekonfekt

printer Print

Arbejdstid:
1 ½ time
Bagetid:
ca. 40 min.
Fryse-egnet
125 g honning
100 g sukker (ca. 1 1/4 dl)
3 æg
200 g mel (godt 3,2 dl)
1 tsk bagepulver
reven skal af 1 appelsin
1 tsk kanel
1 /2 tsk nellike
Fyld:
50 g chokolade
50 g nødder
50 g figner
50 g dadler (uden sten)
50 g pomeransskal
50 g rosiner
Pynt:
125 g mørk chokolade
125 g hvid chokolade
kandiserede violer, cocktailbær, sølvkugler og kokosmel

  1. Begynd med fyldet. Hak chokolade, nødder, figner, dadler og pomeransskal og bland det med rosiner og 2 spsk af melet.
  2. Pisk honning, sukker og æg godt sammen.
  3. Bland mel og bagepulver med reven appelsinskal og krydderier og rør det forsigtigt i honningblandingen sammen med fyldet.
  4. Kom dejen i en velsmurt bradepande eller bradepande beklædt med bagepapir ca. 18x25 cm.
  5. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 175 grader 35-40 min. Lad kagen blive kold.
  6. Skær kagen i mindre stykker ca. 3x3 cm. Smelt de to slags chokolade hver for sig og fordel chokoladen over kagestykkerne.
  7. Pynt med kandiserede violer, sølvkugler, cocktailbær og/eller kokosmel.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt og Honningkage