Honninglagkage med tørrede frugter
SPONSORERET indhold

Honninglagkage med tørrede frugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne lagkage er proppet med julens krydderier og tørrede frugter. Servér kagen til te, kaffe eller som dessertkage.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
18. nov. 2015 | Opskrift | Hjemmet
1 lagkage

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Bunde (3 stk.):
175 g honning (eller sirup)
100 g brun farin
100 g smør
1½ dl piskefløde
1 spsk. olie (til formene)
3 æg
25 g sukker
125 g hvedemel
125 g kartoffelmel
1 spsk. stødte julekrydderier (f.eks. kanel, nellike, ingefær)
1 tsk. bagepulver
Fyld:
ca. 250 g abrikosmarmelade
½ l piskefløde
100 g syltet appelsin- eller pomeransskal
100 g tørrede abrikoser
100 g tørrede figner
100 g dadler (uden sten)

  1. Smelt honning, brun farin og smør sammen, og tilsæt fløde. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Smør 3 lagekageforme (22 cm i diameter) med olie. Tænd ovnen på 175 grader med varmluft.
  3. Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  4. Bland mel og kartoffelmel med krydderier og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggeskummet med en dejskraber. Tilsæt forsigtigt den smeltede honningblanding.
  5. Fordél dejen i formene. Bag kagebundene i ca. 15 min., til de er gennembagt. Stik et træspyd i bundene – der må ikke være rå dej på. Lad bundene afkøle på en bagerist.
  6. Fyld:
  7. Læg en bund på et kagefad, smør med halvdelen af abrikosmarmeladen, læg en bund ovenpå, og fordel resten af marmeladen på den. Læg en bund øverst. Lad evt. kagen trække 1 time.
  8. Pisk fløden til skum, og smør det i et jævnt lag over lagkagen, lige før servering. Drys med hakket appelsinskal og stykker af abrikoser, figner og dadler.