Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på hønsesalat med sprød serranoskinke
Foto: Mikkel Adsbøl Hønsesalat med sprød serranoskinke

Opskrift på hønsesalat med sprød serranoskinke

Hønsesalat med sprød serranoskinke

En klassiker i en lettere udgave.

1
Print

15 g mayonnaise
25 g DDV yoghurt 7 % eller lignende
ca. ½ tsk sennep
ca. 1 tsk lys eddike
salt og peber
klippet dild.
100 g grønne asparges
80 g tilberedt hønsekød/unghane
20 g serranoskinke
100 g tomater

Energi pr. person:
333 Kcal

Sådan laver du hønsesalat:

Rør en dressing af mayonnaise og yoghurt. Smag til med sennep, eddike, salt og peber. Vend masser af klippet dild i.

Damp aspargesene i et par min, så de stadig har bid. Køl dem af under rindende, koldt vand. Snit halvdelen af aspargesene i mindre stykker. Vend dem i dressingen sammen med kyllingekødet, der er skåret småt ud. Læg skinken på en bageplade med bagepapir, og bag den ca. 5 min i en varm ovn ved 225°, til den er gylden og sprød. Servér salaten med den sprøde skinke på. Pynt med de resterende asparges og tomatbåde.

Prøv også bagel med kylling

Tip

Du kan erstatte asparges med ærter.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hønsesalat, Asparges, Dressing, Kylling, Dansk mad, Forret og Frokost