chorizo, bladselleri, peberfrugt, koriander, rejer
SPONSORERET indhold

Hot hverdag

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Peberfrugter har sødme, der matcher de saftige stilke fra bladsellerien.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
04. mar. 2016 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2 tsk olivenolie
100 g chorizo­pølse i skiver
1 stort, groft­hakket løg
2 stilke fint­snittet blad­selleri
2 udkernede, groft­hakkede peberfrugter
2 fed knust hvidløg
½-1 tsk chiliflager
1 tsk oregano
¼ tsk cayennepeber
300 g fuldkornsris
1 dåse hakkede, flåede tomater
ca. 5 dl hønse­bouillon
300 g store, pillede rejer
salt, evt. peber
persille eller koriander

Sådan gør du: Varm olien i en stor sauterepande eller gryde, og steg pølsen heri under omrøring et par minutter. Bland løg, bladselleri og peberfrugt ved, og svits det hele i et par minutter. Tilsæt hvidløg, chiliflager, oregano samt cayennepeber, og rist det hele kort endnu en gang. Tilsæt risene, rør om, og tilsæt tomater samt hovedparten af bouillonen. Kog risene i ca. 20 minutter, spæd med den resterende bouillon, og lad det hele snurre videre, til risene er al dente og har opsuget al væde. Bland rejerne i retten til sidst, og varm dem kort. Brug evt. yderligere bouillon alt efter typen af ris.
 
TIP! Server retten med et drys persille eller koriander. 

Energi pr. person: 510 kcal, fedt 24%, protein 23%, kulhydrat 53%