Grillmad
SPONSORERET indhold

Hotdog med lam, tzatziki og spicy tomatsalsa

Tør du prøve en anden variation af en hotdog? Så prøv disse skønne hjemmelavede hot dogs med lammefrikadeller og tzatziki.

Foto: Columbus Leth
20. jun. 2015 | Opskrift | BoligLiv


HOTDOG MED LAM, TZATZIKI OG SPICY TOMATSALSA

(4 pers. – 8 hotdogs)
Tid: 30 min. plus hviletid

Lammefrikadeller:
400 g hakket lammekød (fås på frost i velassorterede supermarkeder)
1 tsk. salt
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 æg
1 dl vand
25 g rasp
peber
4 spsk. friskhakket rosmarin
olivenolie til stegning

Tzatziki:
1 agurk
2 tsk. fint salt
2 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
peber

Tomatsalsa:
1 rødløg
500 g tomater
1 fed hvidløg
1 rød chili
75 g fetaost i tern
olivenolie
eddike
oregano
salt og peber
8 pølsebrød

1. Rør lammekød med salt. Hak løget og pres hvidløg. Rør løg og hvidløg i kødet sammen med æg, vand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min.

2. Skær agurken i skiver. Drys med salt, og lad dem trække ca. 30 min.

3. Vend hakket rosmarin i farsen. Form farsen til 8 aflange pølser, og fordel dem på spyd. Grill dem i ca. 5-6 min. på hver side.

4. Skyl, og vrid agurkerne fri for salt. Rør agurk og presset hvidløg med yoghurt, og krydr med peber.

5. Hak rødløg, tomater og hvidløg helt fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend tomater med løg, hvidløg, chili og fetaost. Smag salsaen til med olivenolie, eddike, oregano, salt og peber.

6. Grill pølsebrødene, og server med lammepølser, tzatziki og tomatsalsa. 


► SE OGSÅ: Asian style laks på grill

► SE OGSÅ: Mormor-grønt med grillede pærer

► SE OGSÅ: Old school T-bone steak med pisket smør