Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på hummersalat med sprødt grønt
Foto: Line Thit Klein Hummersalat med sprødt grønt

Opskrift på hummersalat med sprødt grønt

Hummersalat med sprødt grønt

Når I kun er to til middag kan du gå hele planken ud og købe en helt frisk hummer

2
Print

vand, salt og 2-3 dild kviste til kogning af hummer
1 levende hummer, 600-700 g
1 julesalat
½ fennikel
2-3 spsk groft hakket dild
2 spsk finthakket skalotteløg
saften af ½ citron
1 spsk olivenolie
salt og peber
lidt ekstra dild

Sådan laver du hummersalat

Køb en sprællevende hummer. Bring en gryde med rigeligt vand, salt og dildkviste til kogepunktet.

En hummer har et kryds i nakken. Placér en stor kniv i krydset og flæk hovedet. Herved dør hummeren øjeblikkeligt. Kog hummeren i 7-8 min. Løft den op af gryden og afkøl ca. 10 min. Pil kødet ud af skaller, hale og klør. Skær hummerkødet i lidt mindre stykker. Det skal bruges senere i salaten.

Snit julesalaten i strimler og fennikel i tynde skiver f.eks. på et mandolinjern.

Rør en marinade af finthakket skalotteløg, dild, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Bland julesalat, fennikel, dild og marinade sammen med hummerkød. Anret salaten og drys med plukket dild.

Tip

Du kan snitte grønt i god tid før middagen, men vent med at samle salaten til lige før servering. Ellers bliver den slatten og uspændende.
Se, hvad vi ellers skriver om: Skaldyrssalat, Hummer, Skaldyr, Dansk mad og Forret